De långa häktningstiderna i Sverige är katastrof.

Det har påpekats om och om igen.

Att människor med schizofreni och diabetes sitter i häkte utan att få sin medicin ordentligt kan inte vara förenligt med grundläggande mänskliga rättigheter.

I åratal kan psykiskt och fysiskt sjuka människor sitta i det kaos som Annika Holtet beskriver i sina artiklar.

Läs mer i Expressen.

Kommentar  
De som varit häktade med schizofreni och missnöjda borde söka sig hit och beklaga sig anonymt. De kan vara svårt att klaga på sådant till sin omgivning. Inte kul att berätta om häktning. Vad gjorde du? Fick du något straff?
Jag tycker att det tillkommer nya medlemmar ofta som skriver i forumet. Men de flesta blir inte så långvariga. När de ha fått svar på sina frågor försvinner de.
Det är knappt några utav dom som skriver i forumet.
Men det är nog många som söker på schizofreni och hamnar här genom google, likadant är det för andra sajter som tar upp psykiska besvär. Det är inne att söka på sånt eftersom det är intressant för många. :-*
Å andra sidan sajten har varit i gång i snart 13 år och har nu 3800 besökare per dag.. En hel del individer har passerat, men ingen suttit länge i häkte. Det kan inte vara ett stort problem eller ett problem överhuvudtaget utom kanske för ett fåtal.
Jamen Admin, det är inte många medlemmar som är aktiva här. Det är samma gäng som är här i princip år ut och år in. Och det verkar vara snälla medlemmar som inte gör något väsen av sig. ;-)
Här har jag aldrig märkt dessa problem. Men det är bara 340 personer per år som sitter på rättspsyk. Skulle gissa att 70 personer med schizofreni häktas per år. Antagligen därför det inte märks här. Det finns 35 000 med schizofreni i Sverige.