egyptisk

Från en egyptisk läkares grav. Det fanns läkare på faraoinsk tid

Nästan hur man än räknar på Försäkringskassans statistik slutar man i kolumnen över psykisk ohälsa.

Det är där lejonparten av sjukfallen finns, det är där ökningstakten är som snabbast – oavsett vilket åldersspann, vilket kön och vilken del av landet man väljer att granska. 

Gränsen mellan mänskligt lidande och mentalsjukdom borde värnas.

Men med läkarkårens bistånd håller den i stället på att suddas ut. Var hamnar vi när allt som gör ont klassas som sjukdom.

Läs Ledaren i Dagens Nyheter.

Kommentar  
Rättvist vore att ha skillnad i ersättning vid sjukskrivning för psykiska besvär. Vid en diagnos på psykisk sjukdom dagens ersättning. Vid andra psykiska besvär lägre ersättning än idag. Kanske 10-20 % lägre ersättning.
Det är de som mobbat de psykiskt sjuka i skolan som får försörja denna grupp.
Sjukersättningen skulle ju kunna kallas för medborgarlön fast det är sjukersättning. När namnet Aktivitetsersättning kom blev ingen friskare av det namnet utan antalet har väl snarare ökat.
Jag anser att utav alla de år som gått har man blivit "kvaddad", och på så sätt gått in i en sjukdomsfas med facit bakom sej... Sen kan man göra retoriska bedömningar utöver de som vanligt så är den enfaldige den som oftast kan ha tinget manöver och skölja den andra med förutsatt godmodighet, att man ska vara tacksam över tredje parts disciplin att hen har gjort en prakt granskning det är det som förväntas över utvärderingen! Blunda över att det har funnits fakta som ej värderats eller på ngt sätt belysts bara för att se från eget håll vinna makt och granska sej själva, medan man granskar och älskar sej själv medan man granskar... Och trotsar alla spekulationer högmodigt... Den rep snaran har jag fått vänja mig vid iaf... Det dryga är att man retoriskt skall förvänta sej av den andra parten att denna idog förväntar sig i sin tur av dig att acceptera denna fåfänga lösning?? :-x
Då vore det riskabelt att införa medborgarlön, om allt flera vill slippa jobba.
Tror det är så att om man får ersättning och fast man inte jobbar, så vill en del ha sådan ersättning, Ett sätt att försöka minska läkarnas långa sjukskrivningar är att låta arbetsterapeuterna sköta sjukskrivningar för de är experterna på att bedöma arbetsförmåga.
Det är nog inte schizofreni som har ökat i de här kommunerna i glesbygd.