Myndighetskritiken mot psykiatrin i Ängelholm fortsätter.

Patienter har inte fått recept på medicin som ordinerats.

Orsaken är läkarbrist.

Men ingen varaktig lösning är i sikte.

Läs mer hos HD.se.

Kommentar  
Jag går hos en av de pensionerade läkare som är hyrläkare. Som tur är verkar det som om de prioriterar mig (jag har gått där sen 1996), o jag får regelbundna tider. Men så var det där med Haldolen för några månader sen, jag fick akuta problem med den, så ringer jag dit, o då har de inte en endaste läkare, än mindre en psykiater!

Så ringer jag till psykakuten i Helsingborg, o ingen jävel vågar ändra ett endaste milligram i medicineringen. Jag får inte mixtra med min medicin själv, då blir han inte glad. Men så några timmar senare, så ringer min ordinarie psykiater, på sin lediga tid (han fick säkert betalt för det) o justerar dosen på medicinen.
En vanlig allmänläkare på en Vårdcentral bör inte skriva ut antipsykotika har jag hört.
Akuten har nog inte antipsykotika tror jag utan mer andra vanliga mediciner. Men akuten har delvis ersatt jouren som alla apotek hade förr. Det var väl på 60-talet och före det som alla apotek hade nattjour och medicin kunde expedieras dygnet runt. Allt var inte sämre förr.
Akuten brukar ha ett läkemedelsförråd.
Det borde också kanske gått att få några doser från en avdelning om man vänder sig dit. Avdelningar har ofta ett läkemedelsförråd.
Konstigt att det inte finns någon jourhavande läkare vid ett sådant här tillfälle.
I nödsituationer, som det här borde apoteken ha rätt att expediera t.ex 25 tabletter. Det är ju ganska uppenbart att medicineringen skall fortsätta. Kanske undantag för beroendeframkallande läkemedel.