Efter SVT Nyheters avslöjanden om gode män som stjäl och missbrukar sin ställning vill regeringen tillsätta en utredning för att göra systemet med gode män mer rättssäkert.

Läs mer hos SVT.

Kommentar  
Hoppas de kommer med en lösning hur de som får sina pengar försnillade kan återfå dem. Enklast vore väl att kommunerna tog en ansvarsförsäkring för sina godemän.
Ja, de undrade väl, när det inte ens fanns pengar till begravningen.

Quoting Geta:

Ja, det misstänker jag också. Hon orkade nog inte röra i det, då hon var döende. Kanske att hennes anhöriga redde ut det.


Anhöriga brukar kolla pengar noga och kollade säkert hennes uttag. Var det konstigt fick nog vännen förklara.
ADmin

Han hette Cleas-Göran
precis som min Stalker som Stalkat mig i
säker 11 år.

Förvaltaren då!
Han la skulden på mej fast
sen uppenbarade sig att jag fick
tillbaka dem och att de löste Sig.

Han var rätt trevlig. Ändock.
Ja, det misstänker jag också. Hon orkade nog inte röra i det, då hon var döende. Kanske att hennes anhöriga redde ut det.
Var det hemtjänst hon hade? De verkar ha maxbelopp på c.a 2000 kr per månad, men troligen mindre vid låg pension. Svårt att säga vart hennes pengar försvann, men man kan ju misstänka vännen som hade hand om pengarna.
Jag hade en kompis som dog för två år sedan. En dag kontaktade banken henne och sa att det var tomt på hennes konto. Hon hade sparat ihop 500 000 kr. Hon fick hemvård de sista åren. Det var kanske det som plockade pengar. Hon hade en vän som skötte hennes ekonomi och alltså inte gode man.
Hur lång tid tog det att gå från 20000 kr till 0 kr? Har du berättat för din pappa om detta?
Min förvaltare sa Du har 0 kr.
Från 20.000 till 0. Och la de på Mig.
Att du måste ha gjort något.

I svunna tider...