Ulrika Westerberg

I mars 2018 blev jag tillsagd att inte ställa frågor vid föreläsningar på en ätstörningsklinik i Stockholm.

De andra patienterna på dagvårdsbehandlingen fick fortsätta ställa sina frågor som förut i och under föreläsningarna.

Mina frågor ställdes i syftet att förstå varför behandlingen inte var fokuserad på antiinflammatorisk kost och för att förstå dietistens och läkarens ställningstaganden vad normalkost bör vara.

Istället för att arbeta flexibelt fick jag veta att om jag skulle fortsätta skulle jag acceptera att äta socker, spannmål och mjölkprodukter, mat som inte stöds i forskning för att bli fri från inflammatoriska tillstånd som psykisk ohälsa, diabetes med flera.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentar  
Anorektiker riskerar inte att bli feta, även om de tror det själva.
Fetma verkar öka inflammationen i kroppen och också minska effekten av antipsykotika.
Skulle ätstörning bero på inflammation? Det är väl lite långsökt. Det borde mer bero på psykosociala orsaker. Trubbel i familjen med andra ord.