Karin, 40, var på en resa i Holland som tonåring när hon plötsligt inte kunde sova.

Snart hade hon drabbats av sin första psykos.

Nu har hon diagnosen schizoaffektivt syndrom.

Läs mer hos Metro. Tack vnv för tipset!

Kommentar  
Tack! Vi har schizofrenisimulatorn som nyhet. Nu är inte bara röster och vanföreställningar problemet utan en massa annat, som dålig tankeförmåga med dåligt närminne, koncentrationsförmåga, dålig problemlösning mm. Att inte klara av samvaro med andra är handikappande också. En intressant sak med röster är att är man deprimerad så kan rösterna också bli deppade.Inte alltid men ganska ofta.
Vad kul att ni tycker om artikeln!

Den här videon kanske också intresserar er: https://www.facebook.com/metrosverigetv/videos/1862538873963752/

Ni kanske känner igen konceptet med en "psykossimulator", CNN har gjort en liknande grej tidigare. Det inslaget var en ögonöppnare för mig, och jag ville bara sprida vidare den kunskapen till den svenska publiken.

Skriv gärna vad ni tycker!
En mycket bra artikel. De med schizoaffektiv är mindre handikappade än vid schizofreni, men kan vara stökigare vid psykoser och antagligen på grund av bättre funktionsförmåga. Bättre funktionsförmåga gör en bättre på negativa saker också. Självmordsfrekvensen är högre än schizofreni och 15 %. En med schizoaffektiv har depressioner och /eller mani. Skulle gissa att det finns 20 000 personer med schizoaffektiv i Sverige och 45 000 personer med schizofreni.