Det har väldigt länge forskats på störda ögonrörelser kopplat till schizofreni.

Genom att använda en serie av enkla syntester har forskarna nu undersökt om dessa ögonrörelsetester kan användas för diagnostik av schizofreni.

De kunde med sina data utveckla en modell som kunde skilja schizofreni från normala friska personer med imponerande 98,3 % säkerhet.

Läs mer hos EurekAlert.

Kommentar  
En såpass hög träffsäkerhet slår ju det mesta som är känt dessförinnan? Har lite svårt att förstå mig på hur ögonrörelser kan användas för diagnos men än svårare att förstå mig på hur EMDR kan användas som terapi för psykiatriska tillstånd. Men visst det är en helt ny och ganska rolig utveckling, men det har hörts ganska lite om den sedan nyheterna presenterades, eller?

Vart tar alla fantastiska nyheter egentligen vägen?
Ja vet en klok gumma som sa du är schizofren och jag sa hur vet du det... Pga du rör dina ögon som dom som har fått den diagnosen... tack för henne för jag har fått kämpa så in helvete för att hitta rätt diagnos... Då jag har paranoid schizofreni och rökt massa cannabis och tagit tjack har de varit svårt att se om det är bara psykos eller schizofreni!
När jag har sökt på nätet så upptäckte jag att en avliden släkting har varit med i den kyrkan i Salt lake city.
Ja ha du det var därför man såg saker och ting framförs sig och att ögonen kändes ansträngda efter att ha ritat allt framför mig.

Medan vi medlämmar i Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga, på männens sida när man är en Äldste och ser uppenbarelse inombords, när det gäller personliga saker.

Scanner Cicret
Jag har märkt att man kan blinka väldigt mycket under perioder då måendet är sämre. Jag trodde det var en biverkan på äldre neuroleptika, men det kanske är ett symtom.
Man kan se galen ut. Mycket av det ligger nog i ögonen.
Personer med psykiska problem brukar ju ha tics.
Undrar om ögongymnastik kan ha effekt mot schizofreni? Har själv som nyinsjuknad testat att titta långt till vänster och sedan långt till höger upprepade gånger och jag tyckte att jag mådde bättre av det. :-)