Eftersatt utbildning.

Psykvården kostar mycket pengar men fungerar dåligt.

Personalbristen är svår, omsättningen hög och andelen hyrläkare högre än inom andra områden.

Regeringen bör tillsätta en snabbutredning som identifierar varför föreslagna åtgärder inte har genomförts, skriver Sven Britton, professor och riksdagsledamot (S).

Läs mer i Dagens Nyheter.

Kommentar  
En snabbutredning av psykiatrin vore nog bra för det är väl snart 10 år sedan sist. Psykiatrisajter är dock bortglömda, trots att de idag är viktiga för många. Statlig stöd till psykiatrisajter och gratis utbildning till de som driver psykiatrisajter vore bra :-)
Är packa plåster en förebild? Jag skulle inte göra det ens med en VD lön.
Jo, solkraft är inte längre ett projekt, utan nu är det en permanent arbetsplats med flera avdelningar inom verksamheten. Ja, det är ju bra att vi får den publicitet som krävs för att kunna vara föredömen för liknande verksamheter i olika delar av landet. Filmen var ju tänkt att ge politikerna en känga för nedläggning av bevisat fungerande verksamheter, men arbetstagarna är av blandad ursprung. Men verksamheten var främst från början ett projekt till att starta sysselsättningar där de som har blandmissbruk i botten, får stöd till att sluta med de destruktiva företeelserna.
Jag noterade också att han nämnde Solkraft och han hade kanske sett TV-programmet :-) Han tog också upp din käpphäst, Geta - hyrläkare :-)
Har ni sett att Solkraftprojektet i Skellefteå nämns i debattartikeln som en bra förebild för sysselsättning inom psykiatrin?