Specialistsjuksköterskans kompetens bör nyttjas bättre, men inte genom att sjuksköterskor övertar läkares arbetsuppgifter, skriver företrädare för Psykiatriska riksföreningen för sjuksköterskor.

Läs mer hos Dagens Medicin.

Kommentar  
När psykiatern inte har träffat patienten så skrivs medicinen ut för kortare tid. Detta måste öka deras arbetsbörda- att ständigt förnya recept.
En sak som psyksjuksköterskor skulle kunna göra efter viss utbildning är att kunna förlänga recept, så man slipper gå till psykiatern för detta.
Läkare på sjukhus är nog mycket upptagna av administration och möten. Tror att de i snitt har 2 patienter per dag och då krävs många läkare.

På vårdcentralerna är det mera snurr och där har de nog betydligt fler kanske 10 st per dag. Jag träffade en stafettläkare en gång på en vårdcentral som hade 20 patienter per dag, men det var för mycket sa han.
Det har jag undrat över-var håller läkarna hus? Det ska nu finnas flera läkare i Sverige än tidigare. Vad gör dom?
Lite märkligt att man skapar en speciell akut för psykiatrin och sedan är läkarbemanningen, som en vanlig akut dvs underläkare/AT-läkare

Naturligtvis skall läkarna på en psykakut vara minst ST-läkare i psykiatri. Konstigt att det fått fortsätta så här utan att Socialstyrelsen lagt sig i.