Suzanne Osten

Får betalt för gammal ost?

Bra men också oroväckande, tycker Suzanne Osten om debatten kring hennes nya film.

”Flickan, mamman och demonerna” har inte haft biopremiär än, men beslutet om 15-årsgräns på filmen gjorde den omdiskuterad i förväg.

Filmen handlar om flickan som stundtals är inlåst i en lägenhet med sin ensamstående och psykotiska mammai.

Läs mer i Dagens Nyheter.

Kommentar  
Den här filmen anses vara alldeles för otäck för barn. Den ska vara rena thrillern.
Det är nog inte bra att bli lämnad ensam när man är psykosnära. Ingen försöker att stoppa vanföreställningarna genom att säga att de är fel och då barkar det iväg till mentalsjukhuset.
Vad jag vet så hade hennes mamma problem hela tiden, som Osten var barn. Hon kontaktade barnavårdsnämnden själv och flyttade hemifrån. Då blev mamman intagen på mentalsjukhus.
Mamman måste insjuknat sent och troligen i 35-45 års åldern, eftersom Suzanne var 19 år då. Men mamman kan ha haft problem tidigare förstås. Frågan är hur länge.
Män vill kanske inte visa sig så svaga att de gör filmer om sin svåra barndom.
Det är alltid en flicka som har en svår uppväxt. När gör de en film om en man i samma situation i hyper feministiska Sverige.
Hennes mamma hamnade på mentalsjukhus när Suzanne var 19 år. Det var inte bara psykisk ohälsa utan dålig ekonomi, som mamman också drabbades av. Att leva under ständig ekonomisk stress var säkert inte bra för mammans psykiska hälsa. Sedan kan hon varit stressad över att vara ansvarig för dottern.