Många av våra svårt psykiskt funktionshindrade individer blir utnyttjade.

Det kan handla om att mindre nogräknade individer "lånar" pengar av individen i slutet av månaden då sjukbidraget kommit.

Påpassligt "besöker" man dem just då.

Det kan handla om att man vill åt deras mediciner eller utnyttja dem sexuellt.

Dessa mindre nogräknade individer anses vara friska medborgare i vårt samhälle.

Läs mer i Läkartidningen

Kommentar  
Länken https://lakartidningen.se/aktuellt/kronika/2017/05/vi-pa-psykosvardsmottagningen-far-ta-hand-om-patienterna-som-ar-utnyttjade-av-dessa-friska-medborgare/
ser ut att fungera bättre än den nuvarande.
Det är inte Guds bästa barn som omger psykiskt sjuka. Många är i behov av pengar och droger.
Han kanske spanade efter något han kunde stjäla.
En man som var någon sorts ledare i en RSMH-förening umgicks privat med medlemmar. Då han inte var kreditvärdig lät han en psykisk sjuk kvinna stå för hans mobiltelefon. Till mig kom han oanmäld kl. nio på kvällen. Jag undrar vad han väntade sig att få ut av mig. Han ska ha haft ett brottsligt förflutet.
Inte så vanligt här, men belyser att en med schizofreni oftare är brottsoffer än brottsling. En kille blev lurad att skicka pengar till en tjej i Afrika han träffat på internet. Sedan en på gruppboende får låna pengar till andra på gruppboendet. Jag tror att sådant händer när man hamnar i dåliga bostadsområden med missbrukare mm. En här hamnade i ett sådant område och var helt knäckt. Han fick dock efter kontakt med kommunen en mycket bättre bostad och i ett bra område. Därefter mådde han mycket bättre.