Möjligheterna att varje månad betala för bostad, kläder, mat och allt annat som en människa behöver för att leva, måste stärkas för en femtedel av Sveriges befolkning.

Det handlar om rätten till arbete men också om stabila socialförsäkringar, rehabilitering och utbildning, skriver företrädare för 38 funktionshinderorganisationer.

Läs mer i Dagens Samhälle. 

Kommentar  
Det som verkar fattas idag är möjligheten att ansöka om ett statligt behovsprövat funktionshinderbidrag för de som t.ex drabbas av skeva kommunala avgifter, som ju får anses vara en oförutsedd utgift. Fler sådana saker i framtiden kan dyka upp och därför kan det vara bra att gardera sig mot.

Funktionshinderorganisationerna kunde ju tipsa om fonder, som man kan söka pengar ur. Erbjuda ekonomisk rådgivning till drabbade också och kanske nyhetsbrev med info till godemän.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19509088.ab
För att inte inflationen ska öka, så rekommenderar ekonomer att en viss arbetslöshet ska råda. Jag misstänker att det inte är meningen att funktionshindrade ska jobba, för då ökar inflationen. Kan det vara så cyniskt?