Patienter inom sjukhus- och psykiatrisk vård anser att de blir bemötta med hänsyn och respekt.

De skulle dock vilja bli mer delaktiga och få information om till exempel biverkningar.

Läs mer i Läkartidningen.

Kommentar  
jag får iskalla kårar av den vård som fått i de förflutna.
Tack för tipset Geta :-)
Det finns ju Doktorsguiden där man kan bedöma läkare som man har haft. Men det är sällan som patienter gör några utlåtanden där.
Ett problem är att hitta en bra läkare. Finns det någon nätsida där patienter ger enskilda läkare omdöme i form av betygskala?
Att ha schizofrenidiagnos är lika med att inte vara bra på någonting i omgivningens ögon.
Jag, Har lagt märke till en sak. Te.x. det är svårt att få lov att va sjuk. Då andra brukar "diskar" en. Är man då blå i färgerna i själen så insisterar man inte. Det blir ren politik med rappakalja. Man har svårt att upprätthålla "stånd". Och man döms här och vart allt som oftast. Det är en orättvis sjukdom. Det är som Du spelat säg basket i 15 år. Sen kommer andra nykomlingar och Du är enligt dem dömd till förlust. Och detta är eggande att bara lägga av med allt. Med Du är fast i limmet. Mobbning är jätte vanligt. Det Du tror dig kan och är bra på blir plötsligt liksom främmande. Och obekant.
Detta gör sjukdomen extra hemsk då den nötter i kanten på löst folk typ a-lagare ensama. Excentriska. Man har ingen rätt att va den man tycker sig vara. Inga belöningar finns på detta sätt och shatterd på engelska stämmer bra in på något som tappat allt och är inget. Då frodas det främmande och kommunism blir ett bra ord. Jag har själv varigt med om detta. Att allt fråntages.....