Foto: Wkimedia

Sista kapitlet om Thomas Quick kan nu vara skrivet.

– Nu är jag fri – nu är jag fri på riktigt och det känns oerhört bra. sa Bergwall direkt efter förvaltningsrättens beslut i dag.

Läs mer hos Expressen. Tack wasp för tipset!

Kommentar  
Det är Lambertz han vill ha 100000 kr av. Onödigt att bråka, eftersom hans eget frikännande bygger ju på att han haft rätt att säga vad han tycker och då kan väl Lambertz ha rätt till samma sak. Om Sture bråkar en massa så kanske någon räknar ut vad hans erkännanden har kostat skattebetalarna. Det kommer inte bli kul lovar jag.
J*vla mupp! :-?
Han vill ha 100 000 kr i skadestånd. Det är inte mycket. Jag hade föreställt mig miljontals kronor i skadestånd.
Det är så många personer som gjort bort sig i den här affären runt Sture Bergwall.
När han blev fälld för 8 mord, så tvivlade jag starkt på att han var skyldig och jag pratade med folk om mina tvivel. Märkligt nog det halvdussin jag pratade med sa inte att jag hade fel utan tyckte det var mycket intressant istället. Det var nästan som de själv trodde det också.

Konstigt att han själv erkände, när jag tvivlade på att det var sant och att han inte heller hade begått några mord. Den här saken har kostat skattebetalarna många hundra miljoner kr och kanske rent av en miljard.

Någon borde kanske hitta billigare sätt att skipa rättvisa på. En stor rättegång kan kosta 100 miljoner kr. Är det värt för samhället att satsa så mycket på skurkar? Personer med cancer får inte medicin som kostar 600000 kr t.ex.

Domstolarna kanske inte bara skall döma utan också ställa diagnos på brottsligheten. Är man kronisk återfallsförbrytare blir det kort billig rättegång, eftersom sannolikheten för att man är oskyldig är liten.
Nu är det aktuellt med skadestånd läste jag i någon tidning.