Margarethe, 90, blev nyligen blind på ena ögat.

Men det hindrar henne inte från att ta hand om sin sjuke son.

– Ibland vaknar jag på nätterna och undrar hur det ska gå för honom i framtiden, han klarar sig inte utan mig, säger hon.

Läs mer i Aftonbladet.

Kommentar  
Tvivlar på det, eftersom det står efter hyran betald.

https://secure.pensionsmyndigheten.se/SarskiltBostadstillagg.html
Varför överhuvudtaget ha ett särskilt bostadstillägg. Det borde räcka med ett och en annan limit. Resultatet blir väl detsamma.
Tar särskilt bostadstillägg även räntor på lån?

Quoting Admin1:

Om man ansöker om bostadstillägg kan han få 93 % av hyran i bostadstillägg men max 4650 kr. Det beror på inkomst. Men om man inte har kvar 5 438 kr efter betald hyra får man Särskilt bostadstillägg automatiskt, så 5 438 kr blir kvar.



Så gruppboende är inte orimligt att leva på?
Om man ansöker om bostadstillägg kan han få 93 % av hyran i bostadstillägg men max 4650 kr. Det beror på inkomst. Men om man inte har kvar 5 438 kr efter betald hyra får man Särskilt bostadstillägg automatiskt, så 5 438 kr blir kvar. Ålderspensionärer får också Särskilt bostadstillägg.
Det är det som föräldrar klagar på. De får betala några tusen per månad till barnen så att de ska klara sig.

Quoting Admin1:

Många gruppboende har inte mat utan man får laga själv eller så blir det matlåda som pensionärerna. Dessa matlådor brukar kosta 50 kr per portion.



Om 6000-7000 går till boendet, finns det ju inga pengar kvar till mat, och nöjen är väl inte att tänka på.
Många gruppboende har inte mat utan man får laga själv eller så blir det matlåda som pensionärerna. Dessa matlådor brukar kosta 50 kr per portion.
Barnen till föräldrarna som är medlemmar i Schizofreniförbundet verkar så sjuka. Så sjuka och osjälvständiga är knappt några av medlemmarna här på Viska.
Jag tror inte att mat ingår i beloppet som de som bor i gruppboende betalar.