Kanske var det en psykos, som kostade hans liv och inte livströtthet? Läs kommentarerna till detta på Viska

22 juni är det 19 år sedan Ted Gärdestad tragiskt dog när han tog sitt liv.

Han blev 41 år gammal.

Han avslutade sitt liv på tågspåret vid Häggviks station.

– Han är med mig hela tiden, säger artistens bror Kenneth Gärdestad.

Läs mer i Expressen.

Kommentar  
Ted Gärdestad blev anklagad för mordet på Olof Palme. Vad betydde det för honom?
hej jag heter theodore särman och jag tycker att ted gärdestad bara gjorde det för att han ville att folk skulle tycka om honom
Han lämnade sekten 5 år innan han dog. Brodern Kenneth borde ha märkt om det var sekten som dödade honom. Det mesta tyder på psykos, som dödsorsak. Rösterna hade tidigare uppmanat att skada handen med en osthyvel, vilket han gjorde, så de kan ha uppmanat honom att hoppa framför tåget och han kan ha lytt då också.
Osho- sekten gjorde nog mer än bara meditera. Osho vad jag förstår inte ens uppskattad av buddhister. Tvärt om hade han blivit utkastad från en buddhistisk rörelse.
Att Ted var med i en sekt som mediterade kan vara en orsak till att han begick självmord.
Han var väl med i Osho-sekten också? Det var väl en orsak?

"Samma år kom han i kontakt med den andlige läraren Bhagwan Shree Rajneesh (senare kallad Osho), vilket så småningom ledde till att han gick in i Bhagwans sekt och tog avstånd från sitt tidigare liv. Han kallade sig Swami Sangit Upasani (alla Bhagwanlärjungar - s.k. sanyas - måste byta till indisk identitet), klädde sig i vinrött som andra Bhagwan-lärjungar och gjorde många resor till rörelsens högkvarter i Oregon där han bland annat var diskjockey."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ted_G%C3%A4rdestad
Det är massor av personer med schizofreni som står ut med sina plågor och dör en naturlig död. Då kan det vara en fördel att inte vara en kändis. Ingen bevakar varje steg som du tar.
Varför är det viktigt att veta vad Ted dog av? Han var en kändis och förebild. Det är bättre om han dog av en psykos för då kan de med schizofreni bli mer aktsamma och rädda för att psykoser. Att han dog för att sjukdomens plågor var för svåra är inte så bra att få höra.
Han hade varit sjuk i 12 år innan han dog. De första 5-6 åren brukar vara största risken för självmord. Sedan brukar man inte oftast ta livet av sig före inläggning utan efter inläggning, så det var konstigt. Depressioner är inte heller vanliga utom de första 5-6 åren, sedan brukar det som verkar vara depression vara negativa symptom. Vid självmord så har 75 % haft självmordsförsök innan.

Men han hade kanske psykos för då ökar självmordsrisken. En psykos kan komma plötsligt och utan förvarning. Hade han psykos kunde han tro att han hade krafter att stoppa tåget och ställde sig därför framför. Kommenderande röster kan också uppmanat till att hoppa framför tåget för att rädda världen t.ex. Man kan göra väldigt farliga saker under psykos t.ex tro att man kan flyga och hoppa ut genom fönstret.
Det syntes på Ted att han åt antipsykotika. På senare år var han uppsvälld.