Viska har bytt webbhotell till Inleed

I måndags eftermiddag suspenderades vår sajt av webbhotellet One.com, vilket har hänt tidigare några gånger.

Efter ett dygn fick jag besked att vi skulle radera spam.

Men vi har ingen spam. Sedan kom mer exakta besked om vilka tabeller i databasen det var och det var forumet.

Kraven deras var så orimliga så att de var omöjliga att acceptera, som att radera forumpostningar med phpMyAdmin.

Vi bytte till Inleed webbhotell, som hade förståelse för vår svåra situation och att många har sajten som daglig sysselsättning.

One.com nekade oss ta backup på vår sajt för att snabbt kunna flytta den.

Det försvårade och gjorde flytten onödigt komplicerad.

Ett stort tack till Inleed!

Viska har bytt forum till Kunena

Kunena

Kunena är swahili och betyder att tala

Viska har bytt forum från phpBB3 till Joomlas eget forum Kunena. Alla gamla postningar finns kvar.

Det var ett ganska svårt och tidskrävande arbete, som säkert tagit en månad.

Forumbytet skedde på ett delvist nytt sätt, som jag själv utvecklat.

Anledningen till bytet var att förenkla inloggning, konfigurering och göra det gratis.

Om vi fortsatt med phpBB3 hade vi fått betala 500 kr per år kanske, men nu blir det gratis.

Tack vare bytet använder vi nu PHP 7.1, som är minst 100 % snabbare och vi kommer senare byta till https.

Sajt för de med sjukersättning för att få saker gratis

schizofreni

Välkänt är att psykiskt funktionshinder skapar ett fattigt liv ofta med låg sjukersättning. Att söka fondmedel, secondhand och leva snålt är de utvägar som finns.

Viska vill föreslå en ny utväg att Staten skapar och driver en hemsida och ett slags Blocket, där brukaren som behöver t.ex en TV annonserar om detta och sedan får generösa personer skänka en ny eller begagnad TV utan kostnad för mottagaren. Vissa patientföreningar t.ex RSMH får sedan tillgång till att använda hemsidan.

Givare kan också själva lägga upp saker de vill skänka. Du kan läsa mer om hur detta skall gå till.

Gästforum finns nu

prosilver

Nu kan gäster posta i forumet, men enbart i forumavdelningen Gästforum, som ligger nederst och under avdelningen Om Viska. För att undvika spamming och personangrepp, så kommer alla gästpostningar att förhandsgranskas av moderatorer innan de syns. De medlemmar som postar i Gästforumet kommer dock inte att förhandsgranskas. Det har alltid funnits behov av gäster att posta, eftersom alla kan inte tänka sig medlemsregistrering av olika skäl.

Internettrollet - den typiske sadisten

troll

Om du någonsin klagat på att troll som skräpar ner kommentarsfunktionerna på nätet är en samling sadistiska psykopater, så kan du vara på rätt spår. En onlineundersökning av kanadensiska forskare tyder på att internettroll är mer benägna än andra att visa tecken på sadism, psykopati och "Machiavellianism": struntar i moral och har tendens att manipulera och utnyttja andra.

Sadism var dock mest kopplat till dem och kopplingen var så stark så att man kan säga att internettroll är prototypen för en vardagssadist. En sadist tenderar att njuta av andras smärta och obehag. För att minska trollets njutning av andras pina skall man göra som det brukar sägas: Mata inte trollen dvs ignorera dem. Läs mer hos CNN. Tack Isa-Alise för tipset!

Viska uppgraderad

 

Joomla

Välkommen till uppgraderade Viska med nytt utseende. Det gamla utseendet fungerar inte med Joomla 2.5. Så byte var nödvändigt. Som du ser är det en del nyheter. Tyvärr fungerar inte inloggningen till forumet för alla än, men det kommer snart att fungera. Kommer inte att bli som forumet på Schizophrenia.com, som var nere i ett år.

Ny hemknapp. Under Sök till vänster står Du är här: Hem. När man byter sida så är det viktigt att veta att Hem där, är den bästa Hemknappen. Hem-fliken upp till är inte riktigt samma sak utan lite annorlunda och går till Hem som tillhör horisontella menyn.

Senaste forumpostningar är annorlunda än tidigare och den gamla tabellen finns inte för Joomla 2.5, men jag skall försöka senare att att konvertera den till Joomla 2.5. Den nya har fördelen att gäster ser inte postningarna i Endast för medlemmar utan bara vanliga postningar, vilket gör att de slipper få meddelandet logga in, när de klickar på en medlemstråd.