internet

En utvärdering har gjorts av de 64 studier, som finns på sociala nätverk på nätet vid psykossjukdom.

Vid psykossjukdom används internet oftare än normalt för sociala nätverk samt i chattrum eller internetspel. Men det kunde variera mycket mellan olika individer.

Orsaken till aktiviteten var att skapa nya kontakter och att upprätthålla gamla samt att få stöd av andra med samma sjukdom.

Facebook och e-post ansågs sämre än andra internetkontakter. Mycket lite bevis fanns för negativa effekter.

Vid kommunikationssvårigheter som försvårar normala sociala kontakter, så brukar det gå bra med internetkontakter. Forum och chatt kan ge nya sociala kontakter för de som är ensamma.

Mer forskning krävs dock för att veta hur man bäst använder internet mot psykossjukdomar.

Läs mer hos The Mental Elf.

Kommentar  
Faktum är att jag har lite svårt att fatta hur jag klarade mig när jag var ensam om min sjukdom. Internet forum är jättebra för psykiskt sjuka.
Stämmer, Geta! Samma sak gäller nog ofta andra forum än Viska för folk här kan bli avstängda där också.
I det verkliga livet blir man också avstängd, när man är känd för att ha en psykisk störning.
Trots 64 studier vet man fortfarande inte hur bra internet är vid psykossjukdom. Jag tror att det kan vara mycket bra som sysselsättning och eftersom det finns motivation att försöka blir friskare. En kurs om krukväxter skulle inte få samma intresse som sjukdomen, som alla har erfarenheter av.

Jag tycker att här på sajten har de flesta blivit bättre med åren och att forumskrivande förbättrar den kognitiva förmåga, som säkert är central, Forum som Viska har nog störst betydelse för de som mår sämst. För det kan vara den huvudsakliga kontakten med omvärlden för dem och de blir inte avstängda som kan hända vid vanliga forum.

Det som kan vara svårt att i ett forum motverka är vanföreställningar. De tenderar att vara svåra att motbevisa.