Forskning om psykiatrisk tvångsvård är komplicerad men viktig, bland annat för att ge en empirisk grund för antaganden om att vården gör nytta.

Patienternas upplevelse av och förståelse för tvångsaspekter i vården skiljer sig ofta från behandlarens.

Patientbemötandet tycks ha betydelse för ett positivt utfall av tvångsvård medan det är oklart vilka effekter som uppnås genom förändrad lagstiftning.

Läs mer i Läkartidningen.

Kommentar  
battrepsykosvard.se länkas flertalet gånger från bl.a. Min Kamp URL redirectas sedan felaktigt vidare till Psykosr.se. Det finns ett generellt fel i dessa redirecter, det saknas ett / mellan "se" & "wp"

Tex så skulle redirecten http://psykosr.sewp-content/uploads/2014/03/kunskapsblad_act_nyinsjuk.pdf bli korrekt om / tecknet sätts in mellan .se och wp. http://psykosr.se/wp-content/uploads/2014/03/kunskapsblad_act_nyinsjuk.pdf

Om webbmastern där gör en bättrre redirect kommer flera av länkarna i min kamp att fungera.

Eller än enklare sätter man in psykosr i stället för battrepsykosvard så fungerar länkarna, men det är ju inte lätt för en ny läsare att veta.
Ja man tycker ju att läkartidningen borde redirecta när de gör om sina URL, men det verkar de inte göra. Som det är nu har viska runt 100 URL till läkartidningen som är felaktiga.
Jag har ändrat länken. Läkartidningen borde ha redirects när de ändrar artikeladressen, så man kommer rätt.
Inga länkar till läkartidningen likt den ovan fungerar.
Viska har runt 80 länkar till läkartidningen som börjar https://www.lakartidningen.se/07engine.php? eller https://www.lakartidningen.se/engine.php? Ingen av dem ser ut att fungera.