Utredare vill att det ska bli lättare att tillgripa tvång och i Västra Götaland föreslås att personalen ska bära skyddssköldar.

Är det lösningen när resurserna minskar samtidigt som de psykiska sjukdomarna ökar?

Läs mer hos Dagens Nyheter.

Kommentar  
Jasså det räcker inte längre med dödskjutningar bil attentat osv för att tvinga folk att bli bögar! När hela befolkningen vet att det är redgert och Hemlin som väljer vilka som ska få penis fraktur gå på medicin forskning osv!
Men med 100miljarder i forsknings pengar kan man ju göra mycket för att låsa in och spöa upp några patienter fritt fram!
En annan sak som kan öka intresset för frivillig vård, som alternativ till tvångsvård är om den frivilliga vården inte har någon patientavgift och är gratis medan tvångsvården har den vanliga avgiften på 100 kr per dag :-)
Man kan ju få välja mellan några olika sorter :-)
:D :D :D En Alladinask?
forts.
Tvångsvård är inte så vanlig längre och utgör kanske max 1 % av en person med schizofrenis tid. Säkert 50 % av tvångsvården orsakas av att personen avbrutit sin medicinering.

Att förbättra inställningen till medicineringen och försöka underlätta att den tas kan minska tvångsvården. Sedan kan säkert också psykosociala behandlingar läggas till och ge bättre effekt och mindre behov av tvångsvård.

Psykiatrin borde också mer aktivt försöka övertala till frivillig vård. T.ex går du med på frivillig vård får du en chokladask. :-)
De psykiska sjukdomar som brukar orsaka tvångsvård, som schizofreni, schizoaffektiv och bipolär ökar inte utan är konstant. Det som ökar är sannolikt psykisk ohälsa som inte framkallar tvångsvård. Det är också viktigt att känna till att en trend inom psykiatrin har varit att undvika inläggningar utom just vid tvångsvård och att tvångsvård därför i framtiden kommer att dominera inläggningarna.

Det här borde hon skrivit istället:
Kalla tvångsvården för skyddsvård för det låter trevligare och är precis vad det rör sig om.
Låt Staten ta hand om tvångsvård och rättspsykiatrisk vård. Staten har monopol på frihetsberövande och gör denna gratis för patienterna.
Kalla rättspsykiatrisk vård för rättsvård eller vårdfängelse. Fel att psykiatri skall vara ett straff.
förjävligt