19-åringen som mördade Ida kommer att dömas till vård.

Det är, av flera skäl, bra.

Läs i Aftonbladet. Tack Geta för tipset!

Kommentar  
GETA!!

Ja stämmer.. Vill hänvisa o påpeka att det var en stress ring i krom eller silver kalla det ngnting.......
En stressring innebär att den har snurr funktion... :-? Alltså en som jag fick på ett boende i TOMELLILA där min bror numera bor....... ;-) :P :o :lol:
Var det när du kraschade händerna mot väggen?
När jag var, i randen till döden, inte fan brydde dom sej. En halv bry, hon hade ett havt bry av förbarmande om mig, ngn avlägsen vakt diskuterade lite, med mej. Annars var det hela jag mest som gjorde mig illa på ett flertal sätt. Alla möjliga vis, egentligen. Dom tänkte väl som så att, de, är bara att följa praxis. Ngn vakt som hukade över en metro hade dock karisma som ingav kraftigt förtroende! Han va bra. Det va, han som tog av min ring med matolja. Men det man kan urskönja av det är, att folk som är bekväma i sin läge inte tar så stor notis inte i grunden knappt. Några besökare hade gått dit för att återvända. Dom bara såg en bisarr historia i ett orimligt töcken. Det dem gav mej var en blick och viss efter tanke inget mer. Det är de jag vill proklamera. Att i nöden kan ingen se djupet ifråga :-x
Har inte den här killen en neuropsykiatrisk diagnos i botten?
Den här killen verkar vara ett gränsfall mellan fängelse och rättspsyk. Inte alls självklar för rättspsyk tycker jag. Bara 20 % av mördarna får rättspsyk idag förr fick de flesta rättspsyk.

En med schizofreni är bara inlagd 6 dagar per år. Det betyder att de flesta klarar av fängelse. De som behöver mycket hjälp eller är svårt sjuka kan få rättspsyk. Men det skall bara vara 10 % av dem som fick rättspsyk förr. Nackdelen med rättspsyk är att det är dyrt och långa vårdtider dvs medeltid 5 år.

Nackdelen med rättspsykiatri är att straffet är obegränsat och det skiljer sig från fängelse. Straff på rättspsyk är 5 gånger längre än fängelse. Medeltiden är 5 år. Rättspsyk är den dyraste psykiatriska vården eftersom man har mer personal. Kostnaden betalar sjukvården och inte staten som betalar fängelserna. 75 % av de på rättspsyk har missbruk. Antagligen är de bara farliga när de missbrukar och ganska lugna på rättspsyk när de är torrlagda.