Konsekvenser av att dö är en omskakande och gripande berättelse om hur en förlossning förändrade och förstörde liv.

Om hur den lyckligaste dagen i livet blev till den värsta. En berättelse om posttraumatiskt stressyndrom, psykos, paranoia och depressioner.

Men framför allt är det en stark berättelse om en kärlek och en kamp för livet.I denna bok, skriven på rak och naken prosa, får du följa Anne-Sofies inre kamp.

Genom hennes egna dagboksanteckningar och besök hos psykologer nystas hennes berättelse upp.

Läs mer hos myNEWSdesk.

Boken finns på Adlibris.

Kommentar  
Det var kanske på den tiden då en kvinna som jobbade inom vården fick visa affektion.
Fröding var intagen på olika vårdhem och mentalsjukhus men han klagade inte på det utan höjde sin sjuksköterska till skyarna.
Ska man skriva om sådana saker i en bok så ska man helst skriva som Strindberg så att man förlöjligar psykiatrin och det är svårt.
Har man blivit gravt förnedrad av psykiatrin, så passar det bra i en självbiografi och ger den extra krydda.
Genomslag i medierna får det nog bara om man vinner en rättsprocess. Om det är så allvarligt att ett brott begåtts. Men man kan ju bli gravt förnedrad inom psykiatrin utan att brott begåtts.
Jag tror inte de censurerar negativa saker om psykiatrin utan tvärt om. Ju mer negativt de har och komma med desto större intresse blir det från media.
I början när jag var sjuk slukade jag sådana här självbiografiska böcker om psykisk hälsa - för att förstå och få bekräftelse på att andra upplevde saker som jag....... att jag inte var hur onormal som helst - för det var ju skrämmande att bli psykiskt sjuk.

Quoting Geta:

Ready, tror du att författare till sådana här böcker censurerar sig själva för att inte få trubbel med psykiatrin?



Jag skulle kunna tänka mig att dem gör det medvetet eller omedvetet. Kanske både av skälet att dem kan få problem med psykiatrin och att dem inte får sympatier av friska människor.
Ready, tror du att författare till sådana här böcker censurerar sig själva för att inte få trubbel med psykiatrin?
Jag skulle tro att de flesta av böckerna av dessa slag inte är så kritiska mot psykiatrin. Det kan bero på att den som läser automatiskt tror att det är den psykiskt sjuke som det är fel på.