Kalla mig galen

Boken kostar 189 kr på adlibris.se

Från häxkraft till "kemisk obalans".

Psykisk ohälsa har alltid funnits – nu hoppas författaren Christian Dahlström kunna belysa problemen genom att berätta sin egen historia.

”Det här är fan inte klokt. Det är en skam att det inte förändras eftersom vi aldrig haft så goda förutsättningar som nu”, säger han.

Hans mamma hade problem både med schizofreni och missbruk.

Läs mer hos allas.se.

Läs artikel i Dagens Nyheter.

Kommentar  
Idag tilldelades vår fantastiska copywriter Christian Dahlström en utmärkelse för sin senaste bok om psykisk ohälsa och självmord. Utmärkelsen delades ut av organisationen Suicide Zero – en välgörenhetsorganisation som arbetar med att minska antalet självmord – under suicidpreventiva dagen, idag den 10 september.

http://www.mynewsdesk.com/se/daresay/pressreleases/vaar-copywriter-christian-tilldelad-fantastisk-utmaerkelse-2685678
Greta,

Det troliga är att denne överste Reinfeldt var släkt med vår före detta statsminister Fredrik Reinfeldt och han lär vara ättling till en betjänt vid drottning Lovisa Ulrikas hov på 1700-talet. Lovisa Ulrika var mor till Gustav III.
Men härstammar inte Reinfeldt från en cirkussläkt?
Någon här som hört talas om en gammal ryska, Eugenia, gift med en överste Reinfeldt? Hon var inte medium ty medier umgås även med lägre andar. Hon var MEDIATOR dvs hon talade med de kosmiska mästarna och skrev ner deras budskap i symboler.

Hennes idoler var de indiska vishetslärare som det kryllade av i 60-talets förnuftiga Sverige då Gud var död och människan frisk. Jag, liksom många andra sprang åt det håll jag trodde ljuset kom ifrån.
Greta

Det var ingen psykiater som ställde diagnosen "patologiskt överutvecklat färgsinne..." Det var en cancerforskare. Jag hade då tagit en praktikantplats för att utbilda mig till läkarsekreterare och han och ytterligare en läkare hade föreslagit att jag skulle ta med något färgglatt och sätta upp på väggen inne i mitt arbetsrum.

Han försökte till och med kontakta psykakuten för att jag skulle få förtur men hans gode vän överläkaren där var på semester så jag hann få nytt jobb och fly hals över huvud.

De cirka 3 veckor jag var kvar drömmer jag mardrömmar om än i dag.
Friggebo fick komma till tals i filmen "Tvärvändningen" i TV. Annars har hon varit rökt i många år på grund av det olyckliga uttalandet.
Jag får väl säga som Friggebo: Nu sjunger vi alla We shall overcome
Greta,

Det stämmer.

Inte förrän jag var 45 år lyckades jag få en förtidspension. Den psykiater jag hade turen att komma till fick kämpa i tre år innan hon lyckades få försäkringskassan att bevilja min förtidspension.

Hade hon inte lyckats så hade det här aldrig blivit skrivet.
Så det var du själv som höll kvar kontakten med psykiatrin?
Fortsätter här!

Jag rantade hos psykiaters. Önskedrömmen var en förtidspension så jag kunde gömma mig undan med min skam.

Jag bodde i Södertälje och trakasserades av ett kollektiv pizzeriagangsters som bodde i samma trappuppgång. Det var tre månaders uppsägningstid på lägenheten men deras chef ville ha en egen lägenhet så jag putsade helgonglorian på gangstern så hyresvärden godkände honom.

Min skrivbordslåda var då rågad med "godsaker" som knäppdoktorer skrivit ut och jag tog en påse till namnammet. Gangstern erbjöd sig att ta hand om påsen och slänga den i sopnedkastet men jag hörde aldrig någon lucka stängas.

Nåja! Det knäppdoktorerna ansåg vara nyttigt för mig kunde väl komma till nytta för andra, tänkte jag. Sedan i "osynliga huset" i Västra Flemingsbergs miljonprogram började jag åter igen att måla, men jag teg om det.