Risken för schizofreni påverkas av många hundra små genetiska fel – de kan vara olika hos varenda drabbad person.

Men felen påverkar samma funktioner i hjärnan.

Läs mer i Dagens Nyheter.                                      

Kommentar  
Det går oerhört sakta.
Separationer och trauman är lätta att upptäcka och spåra, så var det orsaken till schizofreni, så skulle man veta det nu.

Det finns en slumpmässighet över hus schizofrenin drabbar folk. Generenas uttryck kan ändras nästan slumpmässigt vet man nu, men det kan vara andra saker, som infektion, stress mm under en viss känslig period av livet t.ex.
Jävla skitsnack. Så jävla bekvärmt att nyheten kommer nu. Jag verkar vara den enda som inte tror ett skvatt på genetiken eller det så kallade sambandet mellan psykisk sjukdom och kreativitet. Läs clancy mckenzies two trauma meckhanism om psykisk sjukdom så hittar vad som verkligen orsakar schizofreni.Kan säga såhär mycket jag har ett seperation trauma rrån mamman vid den femtonde månaden och enligt mckenzie hör man aliens då. John nash hade enligt mckenzie ett sepetations trauma vid den femtonde månaden ochså och han hörde ochså aliens. Hur fan förklarar forskarna att två olika schizofrena människor får samma symtom? I wonder. Men det finns ett vinst intresse i sån här "forskning" och det är säljandet av mediciner.
Vatten,

Du har nog rätt i att denna nyhet är positiv.
Det känns ju jättebra!
Nu vet vi alltså att något är fel, men inte nog med det, vi har tack vare de senaste rönen fått reda på att felen kan vara spridda i olika grader och på olika sätt vid schizofreni (adhd-npf.com/schizofreni-orsaker/).

A polygenic burden of rare disruptive mutations in schizophrenia (www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature12975.html)

Shaun M. Purcell,
Jennifer L. Moran,
Menachem Fromer,

Är en av studierna som DN refererar till. den andra är
De novo mutations in schizophrenia implicate synaptic networks.
http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature12929.html

Här finns dessutom adresserna till artiklarna som DN inte orkade skriva ut + extra bild
hmm
De måste hänvisa till en 44 år gammal studie på Island för att påvisa ett framsteg.
Jag förstår inte vad det är för nytt som man kommit fram till?
Jag antar att jag ska vara glad över denna nyhet...