Professor Christina Hultman

Det är fortfarande oklart vad som orsakar de vanföreställningar som utmärker en psykos.

Men forskarna har hittat en rad riskgener för schizofreni som de hoppas kan ge ledtrådar till orsaker och nya botemedel.

Mest akut är dock att göra något åt den kraftigt ökade förekomsten av hjärt-kärlsjukdom som förkortar patienternas liv med 15-20 år

Karolinska Institutet har många intressanta artiklar att läsa.

Kommentar  
Ja, ungefär så tror jag.

Quoting Admin1:

Tror det är mer än 50 % chans att det är rätt. Men de första genstudierna på schizofreni var fel dock alla nästan.



Menar du mer än 50% chans att studien är rätt eller att kritikerna har rätt?
Tror det är mer än 50 % chans att det är rätt. Men de första genstudierna på schizofreni var fel dock alla nästan.
Admin,

Tror du att de som kritiserade studien har rätt?
Kom att tänka på att de kanske chansade och ville komma först och få äran. De kanske insåg svagheterna, men chansade på att det var rätt. Kanske visste de att någon annan höll på med liknande, så det gällde att komma först.
Den där tabben de gjorde på genombrottsnyheten; att inte ens veta att det kunde bero på skillnader i etnicitet och kön är ju mycket anmärkningsvärt.
Läkarna borde vara intelligentare än de flesta, eftersom de har de högsta betygen av alla. Men däremot kan det vara så att andra kan ha en bättre och långvarigare utbildning i genetik.

Läkarna har dock utbildning i Medicinsk genetik har jag för mig. Men alla på Karolinska är inte läkare utan det finns andra professioner t.ex kan finnas riktiga genetiker där.
Man kan verkligen fråga sig om läkarna som yrkesgrupp är tillräckligt intelligenta för genforskning. Det borde överlåtas åt fysiker och matematiker.