En ny studie visar att för litet arbetsminne är orsaken till inlärningssvårigheter vid schizofreni.

Tidigare har trotts att bristande förstärkning av inlärningen av belöningar kunde orsakat inlärningsproblemen, men så var inte fallet fann man här.

Att försöka förbättra arbetsminnet kan vara viktigast om inlärningen skall förbättras.

Läs mer hos MedicalXpress.

 

Kommentar  
Jag stör mig lite på forskning av det här slaget då jag tycker att resurserna borde gå till att finna orsaken till schizofreni.
Jag tycker att jag får kognitiva problem bara jag tar en tablett zolpidem.
Man brukar säga att kognitiva problemen är konstanta över tiden vid schizofreni, men det tror jag inte på på utan att det är kraftiga tillfälliga försämringar under psykos. Vid psykos inträffar en drastisk tillfällig försämring för mig med väldigt dåligt närminne eller arbetsminne men mäter man sällan och under psykosfria perioder, så blir det konstant säkert. Men efter några veckor blev det bättre. Det lustiga var att precis efter psykosen så kändes det som alla mina kunskaper var borta och att jag inte kunde någonting alls.

Jag tror på arbetsminnets betydelse för inlärningen för jag kunde knappt läsa tidningen, då för jag mindes inte vad jag nyss läst. Inte omöjligt att ett läsprov kan användas för att påvisa psykos i osäkra fall.