Scientific American redogör för den genetiska studien på schizofreni som hittat 108 nya genområden, som är påverkade. Nu går det inte att förneka genernas betydelse för sjukdomen menar man.

Gener som påverkas av dopamin har hittats, men även glutamat. Att glutamatantipsykotika misslyckats kan bero att de påverkade fel sorts glutamatreceptor.

Många gener ingick i immunsystemet, men det behöver inte betyda att immunsystemet är inkopplat utan att delar av immunsystemet kan ha annan funktion i hjärnan. Gener hittades som både ökar risken för rökning och schizofreni.

Konklusionen är att schizofreni är en komplex sjukdom, men mysteriet kommer gå att lösa. Det finns massor av små genetiska effekter och många olika biologiska processer är involverade.

Läs mer i Scientific American.

Kommentar  
108 nya gen områden är inget dåligt framsteg.
Det verkar som att den genetiska forskningen på schizofreni gör framsteg hela tiden. Det verkar gå framåt och det är positivt.
Felet man gjorde i början var att man undersökte generna i en släkt och hittade en gen. Tror man hittade ett 20-tal gener den vägen. Men när man sedan undersökte folk med schizofreni så hade de inte alls dessa gener. Det finns för många schizofrenigener och det var väl därför det misslyckades i början när man koncentrerade sig på en gen enbart.
Admin, sa att i början var alla genetiska studier felaktiga. Undrar vad de gjorde för fel?
Det måste de påstå för att hålla förväntningarna uppe.
Hur kan de veta att mysteriet går att lösa?