grönsaker

Diabetesvården har kanske för lite morötter?

Med hjälp av en mycket kalorisnål kost gick det att normalisera fasteblodsockret under minst ett halvår hos patienter med typ 2-diabetes, enligt en ny studie.

Dieten pågick i åtta veckor och bestod av shakes och grönsaker.

Läs mer i Dagens Medicin.

Kommentar  
Jag lyckades gå igenom en tre månader lång psykos utan att någon i min närhet reagerade. Jag både jobbade och åkte utomlands under tiden. Det har inte hänt vid någon annan psykos. Gick ner mycket i vikt.
Skiljde sig fastepsykosen i symptom från de vanliga psykoserna du haft?
Många tror att alla psykoser blir inlagda, men det kan bara vara 50 % av psykoserna, som blir inlagda. Lever man ensam kan man dölja psykosen och den kan bli oupptäckt av psykiatrin. Bor man hos föräldrarna är det nog svårare att dölja och man hamnar hos psykiatrin.
Nej, det var den gången som jag gick rakt igenom en psykos utan att bli inlagd eller vara medicinerad.
Blev du inlagd?
Som alla andra psykoser, så gick den över på tre månader.
Att fasta innebär stress. Kanske var det därför du blev psykotisk? Blev du bra när du började äta?
På 70-talet fastade jag. Då blev jag psykotisk.
På 80-talet bantade jag ibland genom att äta 700 kcal per dag i form av grönsakssoppa jag gjorde själv av djupfrysta grönsaker och buljongtärning. Fungerade bra, men jag hade inte diabetes. Eftersom jag visste att kroppen vid svält ställs in på sparlåga. Höll jag också på med grönsaksoppa i 4 dagar, sedan 1-2 dagar vanlig mat. Kallade detta då för intervallbantning. Det fungerade också. Åtta veckor av den dieten är nog tufft för jag höll på max en månad med 700 kcal, men jag hade liten övervikt.