Anna Isaksson

Är det någon som känner igen sig?

Har för några månader sedan fått en ny samtalskontakt. Hon har ruskat om mig ordentligt när det gäller hur jag tänker och fungerar. Välbehövligt och skitbra!

När jag för några dagar sedan satt i soffan och virkade kom jag på alldeles själv utan terapi (eller kanske just därför) hur knasigt det kan bli alldeles i onödan och jag tror att jag delar det här med ungefär halva Sveriges befolkning.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentar  
Oväntade händelser och problem är vår värsta fiende och kan ge väldig stress och försämrade symptom t.ex när datorn krånglar. Orsakerna kan ha med kognitiva problem och problemlösningsförmåga, som gör att allt blir jättesvårt.

Bästa taktiken är att ta det lugnt och avvakta och tänka att det löser sig. Panikåtgärder är nog inte bra då.

Tänker på psykoterapi. Nöjdast med den här var tryskey, som nästan tillfrisknade och sedan studerade och började jobba. Men hon hade troligen inte kognitiv nedsättning och då kanske psykoterapi är utmärkt som i hennes fall.

Psykoterapi och särskilt KBT innebär att jobba med sig själv och har man kognitiv nedsättning kanske det inte är så lätt att jobba med sig själv när jobb är omöjligt.
Min psykoterapeut ruskade inte om mig tillräckligt enligt henne. Man kanske inte vill förändring eller inte vågar.
Jag känner inte att mina nuvarande samtalskontakter ruskat om mig. Snarare så har jag kommit till insikt om att de inte kan coacha mig alls.