Många självmordsbenägna är ute på nätet och berättar om sina tankar och planer.

Forskare från Stockholms universitet och Karolinska institutet har studerat ett uppmärksammat fall med en 21-åring som begick självmord och streamade hela händelseförloppet.

De kommentarer han fick online bidrog antagligen till att han tog sitt liv, visar studien som nyligen publicerats.

Läs mer hos myNEWSdesk. Tack vnv för tipset!

Kommentar  
Det är nog några här som blivit räddade vid självmordsbenägenhet. Inte av mig utan andra som beställt ambulans och liknande. Självmord är väldigt komplext och kan påverkas av depression, psykos, missbruk, impulsivitet. Så vissa mediciner, som antidepressiva, Clozapine och andra antipsykotika kan ha effekt.

Två medlemmar har begått självmord på 12 år. En talade om självmord några månader innan medan den andra begick självmord helt oväntat. Kanske var det psykos. Annars har fler dödstankar här och faktiskt även de med Clozapine. Det gör det svårt att veta när det är allvar. Vi kan rekommendera depressionstestet och kanske psykostestet. Självmordsfrekvensen är ganska låg för schizofreni och kanske 10 % i Sverige enligt en färsk svensk studie, men innan sa man 5 %. Det är kroppsliga sjukdomar, som dödar vid schizofreni och inte självmord. Så skulle vi satsa på något så är det kroppsliga sjukdomar, motion, antimissbruk och rökavvänjning.