tonåring

Kanske fattas psykappar till smartphonen för att få glada ungdomar

Aldrig förr har så många tonårsflickor rapporterat att de återkommande är ledsna, har ont i magen och huvudet.

Ökade krav i samhället pekas ut som en viktig faktor.

Bland 15-åriga flickor är nu andelen som rapporterar psykosomatiska besvär hela 57 procent, den största sedan studien började.

Läs mer i Dagens Medicin.

Kommentar  
Det är väl mest kvinnor, som röker idag, så det ökar nog kvinnornas dödlighet.
På senare tid har männen knappat in på levnadsåldern. De lever i stort sett lika länge som kvinnor.
Kvinnor är mer sjukskrivna än män. Jag tror det varit länge att kvinnor är sjukare än män, men lever ändå längre. Kanske är det bra att känna efter och sjukdomar upptäcks tidigare då. Män kanske biter ihop. Den svenska tigern.
Det är nog ett sätt att strejka att sätta sig på psykakuten för unga tjejer. Stoppa jorden jag vill hoppa av sjöng Jan Malmsjö.
Tror att tonåringar blir överstimulerade och stressade. Samma för oss blir vi överstimulerade och stressade, så kommer psykossymptomen. Konstigt att man aldrig ser några ungdomar, som ser psyksjuka ut. Inte verkar 60 % av tjejerna vara psyksjuka i alla fall. Men unga sitter ofta på akuten, där de tror sig vara allvarligt kroppsligt sjuka.
Man kan nog bli förvirrad idag över sin identitet.
Kan det vara feminismens fel? Unga tjejer får inte lov att vara kvinnor...
Målet idag är att alla ska ha akademisk utbildning. Annars är det inte jämlikt. Att ha ett praktiskt arbete ses det ner på. De kallas skitjobb. Även om de jobben är minst lika nyttiga för samhället.
Allergier ökar också hos unga. Allergi är en överkänslighet mot miljöfaktorer och liknar därmed psykiska besvär, där också miljöfaktorer inverkar. Samtidigt allvarliga psykiska sjukdomar ökar inte utan ligger konstanta, vilket tyder på lindrigare besvär. Man ser aldrig på stan ungdomar som ser ut att ha psykiska problem. Tyder också på lindrigare problem. Det är antagligen ett problem om självmorden hos unga ökar kraftigt.

Troligen är de unga stressade på grund av för höga krav under gymnasiet. Kanske skall gymnasiet indelas i 3 årig utbildning och en 4, 5-årig utbildning för de som vill ha mindre stress under utbildningen och lugnare studietakt. Skolan bör också lära ut stresshantering.