Tidigare studier har tytt på att äldre har mer negativa attityder till personer med schizofreni än yngre.

Tre identiska studier utförda i Tyskland 1990, 2001 och 2011 analyserades för att se hur stigmatiseringen ändrades med åldern och mellan tiden 1990-2011.

Ju äldre folk blev desto större distans fanns till personer med schizofreni, vilket gällde alla 3 undersökningar.

De äldsta var 2.4 gånger med negativa till en person med schizofreni är en ung person. För schizofreni sågs en ökning i socialdistans mellan 1990 och 2011, så stigmat verkar öka med tiden.

Läs mer hos The Mental Elf

Kommentar  
Tvivlar på att de som rånar åldringar är schizofrena. Schizofrena skulle inte utge sig för att vara från hemtjänsten. Det ligger inte för oss.
Rätt konstigt detta, när man tänker efter.

Personer med schizofreni är inte farligare än andra och därför borde det vara så att, som ung borde man vara mest negativ till psykiskt sjuka och sedan när man ser på verkligheten, så borde man bli allt mindre rädd för man blir ju aldrig mördad av någon med schizofreni.

En annan konstighet är att personer med schizofreni blir allt friskare med tiden. De som lever idag är friskare än vad man var på 1990. Sådana saker borde minska sociala distansen.

Det måste nästan vara någon annan faktor som ökat hos äldre t.ex ångest.
Gamla människor säger i större utsträckning vad de tycker och tänker.
Menar de att samma person är mindre fientlig till schizofrena som ung än som gammal?
Dessutom är äldre personer utsatta för ligor i stor utsträckning. De siktar in sig på svaga åldringar. De ringer och säger att hen har vunnit på lotteri och att de kommer förbi med vinsten.
Äldre personer är säkert mer rädda för okända unga män och väskryckare också. Högre ålder innebär en försvagning och större rädsla för våldsrisker. Tror det kan vara ångestrelaterat.
Man blir mer lik sig själv med åren. När man är yngre kan man hålla masken.
Alla blir nog inte visare med åren.