Ted Gärdestad var flickidol – och en av Sveriges mest älskade artister.

Men en grönskande och solig midsommardag för 21 år sedan tog artisten sitt liv.

– Ted var otroligt nyfiken, ödmjuk, intelligent och skör. Och med en massa jävlaranamma och humor, säger Lotta Ramel.

Läs mer i Expressen.

Kommentar  
I filmen framkommer det vilken bacillskräck som han hade. Det syntes ju på honom att han var medicinerad med antipsykotika. Han var uppsvullen de sista åren.
Ted hade varit sjuk i schizofreni i 10 år. Rimligen borde han via medicineringen räkna ut sin diagnos. Så här beskrivs han sista dag:
"Dagen då Ted Gärdestad tog sitt liv ringde Kenneth Gärdestad till sjukvården för att försöka få hjälp. När han inte nådde fram lovade Ted Gärdestad att följa med till akuten morgonen därpå. I stället valde han att ta sitt liv." Ted verkade inte haft någon kontakt med vården då så någon diagnos kunde han inte få då.

https://www.expressen.se/noje/ted-gardestads-morka-ar-fore-sin-dod/
#1 Pentagon 2019-08-07 02:22
Han var helt normal tills han gick med i den där religiösa sekten i Oregon i USA och blev helt hjärntvättad. Sedan började grubblerierna och allt annat elände..

Absolut vad jag själv tror
Det var en diskussion på viska som handlade om Ted Gärdestad jag skrev att samma dag Ted begick självmord hade han tidigare samma dag i ett telefonsamtal fått reda på utav sin läkare fått diagnosen Schizofreni. Alla medlemmar kändes det som för mig att jag inte blev trodd jag sökte ty jag visste att det var sant, men jag fann inte fakta. Detta tills en besökare på viska.se lade in en ljudfil där stod att höra och beviset var där. Tror personligen det var Teds bror Kennet som lade in filen

Jag kan lika lite skaffa bevis på det.

Kunde vara kul att läsa diskussionen igen
Det är mer aktuellt idag med klimatkrisen.
En rolig detalj. Sol, vind och vatten hette ursprungligen Sol, vin och vatten. Men deras pappa förbjöd vin, så det blev ändrat till vind istället.
Broderns texter var ovanligt bra. Läs texten till: Himlen är oskyldigt blå t.ex. Hög klass. Ted skrev musiken och framförde dem.
Det var hans bror som skrev de fantastiska texterna. Det tycker jag inte att han fick cred för. Han dog i cancer för något år sedan.
Artistlivet var nog negativt för honom med stress och höga krav. Hade han haft ett normalt jobb hade han klarat sig bättre. Han begick självmord dagen innan han skulle läggas in. Hans bror Kenneth hjälpte honom mycket så han hade bra stöd.
Han var alldeles för ung, när han slog igenom.