Just nu pågår rättegången mot den 29-åriga mamman som dödade sin tvåmånadersbebis under en förlossningspsykos. 

När åklagaren läser upp beskrivningen av brottsplatsen rinner tårarna längs mammans kinder.

Hon stöttas av sin familj.

– Det är många sår som ska läka, säger kvinnans man.

Läs mer i Aftonbladet.

 

Kommentar  
För någon som får förlossningspsykos kommer det som ett slag i huvudet. Alltså VEM med alla krav på babylycka och allt som sker när man får barn, hinner fundera över om man kanske är på väg in i en psykos????
Oerhört tragiskt. Man undrar om paret levt isolerade från andra människor eftersom ingen såg hur dåligt mamman mådde. Särskilt sorgligt nu för den 2-åriga dottern.
Risken att få förlossningspsykos är högre om man fått psykiatrisk vård tidigare - 10 % risk. Här verkar det som hon kanske har en psykossjukdom eftersom hon fick rättspsykiatrisk vård = allvarlig psykisk störning. Otroligt tragiskt och mamman verkar ha blivit straffad tillräckligt. Hoppas att hon kommer tillbaka efter detta. Jag hoppas det i alla fall.
Det skrämmande är verkligen att det kan drabba vemsomhelst. Fruktansvärt tragiskt.
Kvinnor som får förlossningspsykos har väl i regel inte haft psykisk funktionsnedsättning innan.
Man tycker att hon som läkare borde ha märkt själv att hon närmade sig psykos. Hennes man som var läkare borde ha märkt det om inte hon var kapabel. Det som är skrämmande i detta fall är att kunskap om att känna igen en psykos är inget skydd när man väl är i en psykos :cry:
psyket är rena grekiskan för folk. Den dominerande ställningstagandet Är att vi har Noll hjärna härdar som e lömska o skadar folk. De kan liksom inte anpassa sej till verkligheten. Otroligt tröttande att foga sig till desse...
Jag blir alltid självdestruktiv vid psykoser. Tex slog sönder min mp3 spelare o la i en brunn. Jag dunkade huvudet i tegelstens vägg. Slog sönder båda händerna. Tog bort låtar för 15.000 kr. Om man vänder på de hur, kul È de. {sinnes-sjukt} ;-) 8)
Vilken mardröm! Förlossningspsykos brukar väl komma plötsligt.
Skrämmande hur lömska psykoser kan vara och det ligger närmast tillhands att tala om otur. Kvinnan var läkare och hennes man också läkare. Det är tydligen svårt att skydda sig när psykosen slår till och i detta fall blir alla offer på något sätt. Det gäller att försöka undvika att hamna i psykos. Att försöka förebygga psykoser är nog viktigt med tanke på konsekvenserna en psykos ibland kan ha.