Som förbundsordförande Jimmie Trevett skrev om den 13 maj har ett forskarlag vid Karolinska Institutet nyligen presenterat en studie, där man hävdar att medicinering gör psykospatienter 45 procent mindre våldsbenägna.

Man antyder därmed dels att patienterna rent generellt är mer våldsbenägna än andra och dels att medicinering kan få stor betydelse för att minska våldet i samhället.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentar  
Artikeln fanns längst ner, men nu har jag ändrat, så att artikeln syns direkt. Väldigt bra att du påpekade detta.
När man klickar här kommer man till Viskas första sida.
Här kommer en norsk undersökning, som stödjer att Karolinskas undersökning är korrekt:

http://www.viska.se/index.php/component/content/article/8-nyhet/vald/5338-enbart-missbruk-ger-upprepat-vald-efter-psykos
En halvering av brottsligheten hos några procent av brotten har ingen betydelse för samhället alls. Det är viktigare för individen att undvika att hamna på rättspsyk, där vårdtiderna är 5 gånger längre än ett vanligt fängelsestraff. Inte kul att sitta där i 10-20 år för att man slagit till någon utan någon större skada. Samtidigt ju färre brottsoffer desto bättre. Det är ju inte kul att bli sönderslagen och handikappad för livet.

Kanske borde man undersöka om folk som upprepat misshandlat andra och som inte är psykiskt sjuka kan få effekt av depåinjektioner av antipsykotika. Antipsykotika minskar ju aggressivitet med 85 %.

På något sätt propagerar RSMH och Scientologerna för mentalsjukhusens återkomst. De vill slopa antipsykotika, men glömmer att när antipsykotika inte fanns hade psykiatrin 33000 sängplatser idag har vi 4000 bara.