schizofreni

En vanlig förklaringsmodell i den svenska debatten är att det är "socioekonomiska faktorer" som får människor att ägna sig åt våld och andra grova brott.

Men ny forskning pekar istället på genetiska förklaringar till våldet, som högre nivåer av dopamin och högre impulsivitet..

Läs mer hos Fria Tider. Tack Cosmos för tipset!

Obs! Lägre dopaminmetabolism (nedbrytning) innebär mer dopamin i hjärnan.

Kommentar  
Enligt detv jag har läst inom arvsmassa så är det kvinnan som som föder fram vissa delar av inom vilket barn som kommer först ut. Kvinnor föder med dess gener som mannen har. Äum vad mer skriva i korthet. Läsa 23 böcker för att förstå det hela.
5-10 % av våldsbrotten hade dessa gener, så 90-95 % återstår att förklara. Ökat dopamin och fler impulser kan ligga bakom dessa gener. Vissa våldsbrottslingar med förhöjt dopamin kan behöva depåinjektioner för att minska våldet. Men fler studier om gener och våld kommer säkert. Viss ärftlighet har nog noterats för våldsbrott, eftersom släktingar med våldsbrott ökar risken för våld hos en själv.

Eftersom missbruk är kopplat till våldsbrott kan kanske missbruksgener ha en koppling till våld. En annan sak är ADHD gener.