Gång på gång efter det att mentalsjukhusen avvecklats händer det att patienter behandlade med Freuds psykoanalytiska lära dödar oskyldiga människor. 

I Sydöstran den 10 augusti, kan vi läsa om 22-åriga Alexandra Mezher som blödde ihjäl efter att ha knivhuggits av en man under arbetet på ett HVB-hem.

Men ingenting i artikeln sägs om att mannen tidigare varit föremål för psykiatriska åtgärder. 

Läs insändaren i Sydöstran.

Kommentarer   
Admin1
#2 Admin1 2016-08-14 15:15
Det är inte så många som får psykoanalys här och jag kan inte komma ihåg någon. Däremot förekommer psykodynamisk terapi och KBT. Idag är KBT vanligast. Tror att vid schizofreni kan olika psykoterapier vara problematiska på grund av kognitiva problem. Svårigheter finns att omsätta tanke i handling och att korrigera fel. KBT handlar mycket om att korrigera tankefel. Här på sajten diskuteras mest mediciner och max en av 1000 postningar handlar om psykoterapi. De finns de som är emot mediciner och kan få det att låta som det är tvärtom,men så är det alltså inte.

Om man ser på patientutbildning, så skulle nog en kurs om mediciner vara mycket uppskattad med tanke på att man mest diskuterar mediciner.
Geta
#1 Geta 2016-08-12 14:12
Det låter lite förvirrat.

Du har inte rätt att posta kommentarer