Sök efter typ av självhjälp

Fredrik Gothnier

Ja – varför egentligen? Jag gick egentligen inte med för den goda kamratandan, inte för att bryta isolering, inte för att bli accepterad eller för att ha någonstans att gå eller göra aktiviteter.

Jag gick med för den konstiga åsikten att jag ville bedriva intressepolitik, alltså påverkansarbete.

Jag hade valsat runt på olika slutenvårdsavdelningar där jag inte kände mig lyssnad på utan ofta ljugen för och där jag alltid behandlades som mindre vetande eller när jag sade att jag hade skapat något kreativt kunde få höra ”Det där har du nog inte gjort – du är inte kapabel till det”.

Med det följde en total nedskrivning av psykiatrin om mina förmågor och hela min världsuppfattning ansågs tokig samtidigt som jag blev ifrågasatt när jag hade kreativt skapat något.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Admin1
#1 Admin1 2019-01-08 18:55
Han skriver väldigt bra och jag tror han kan bli ordförande i RSMH. Hans negativa bild av psykiatrin delar jag inte, men jag har ju haft extrem liten kontakt med psykiatrin typ ett psykiaterbesök per år och 1-2 veckors inläggning totalt. Har träffat 2 psyksjuksköterskor på 27 år. Jag duger inte som patientföreträdare för jag har knappt varit det. Bättre det sköts av de med mer erfarenhet. Han är positiv till RSMH för att bryta isolering och få arbetsuppgifter där.
Citera
Lägg till kommentar