Tidigare har kommit rapporter om att antipsykotika kan göra att hjärnvolymen minskar eller krymper.

Nu har en undersökning granskat personer med schizofreni som inte fått antipsykotika och resultatet tyder på att hjärnvolymen minskar där också och att minskningen som setts tidigare skulle inte vara orsakad av antipsykotikan utan av själva sjukdomsförloppet

Från Schizophreniaforum.org.

Kommentarer   
Utomjordingen
#3 Utomjordingen 2012-06-05 20:05
Vad bra du är "Vatten" - Du ser och genomskådar allt. Tummen upp för Dig alltså - :-)
Admin1
#2 Admin1 2012-06-05 04:38
Det som är intressant är ju hur mycket hjärnvolymen minskar av Haldol och vilka konsekvenser det får. Viktigt att komma ihåg också att Haldol tidigare var det mest använda antipsykotikat. Sedan minskar ju hjärnvolymen alltid något med åldern. Idag är det få som använder Haldol.
Vatten
#1 Vatten 2012-06-04 22:36
2 timmar efter att friska försökspersoner fått Haldol börjar deras hjärna att krympa och detta alldeles oavsett hur många headhunters som skickas fram för att säga motsatsen.

Detta hindrar iofs inte alls att det kan vara ett effektivt medel på olika sätt. I gamla sovjeten var det mycket uppskattat som inom tortyrindustrin vilket också Amnesty international skrivit om. Minska hjärnan på rekordtid med Haldol (h2sampk.com/2011/01/30/haldol-the-fastest-way-to-a-smaller-brain-questions/).


Bilden från Schizofreni fakta (schizofreniorsaker.wordpress.com/2012/05/24/viska-om-censurerad-feminist/).
Om det nu är schizofreni som får hjärnan att krympa så varför krymper den av Haldol? Det skulle ju i så fall innebära att Haldol ger Schizofreni (adhd-npf.com/fragor-om-haldol/), är det verkligen så?

Du har inte rätt att posta kommentarer