Genesight

I Canada lanseras en genetiskt test GeneSight, som gör det möjligt att bättre välja antipsykotika och antidepressiva till en viss individ.

Testet undersöker efter gener som påverkar läkemedelsnedbrytningen och läkemedelsvaret, så man får den medicin som passar en bäst. Kallas för individanpassad medicin.

Provet tas med tops från munnen och svaret kommer efter 36 timmar.

Läkaren får ett svar, som delar in medicinerna i 3 grupper: Använd,  Använd med försiktighet  och Använd med ökad försiktighet och med mer övervakning.

Fabrikanten säger att tester har visat att chansen att få en medicin, som ger effekt fördubblas och att symptomen förbättrades med 70 %.

Läs mer hos Benzinga.

Läs mer hos GeneSight.

Kommentarer   
Admin1
#2 Admin1 2015-06-15 21:29
Väldigt intressant om testet fungerar för det kan spara mycket tid om man kan sätta in lämpligaste preparatet direkt. Idag får man pröva sig fram och många preparat har många här avverkat. Själv tycker jag att de fem olika antipsykotika jag testat har varit ganska lika och att likheter är större än skillnader som är ganska små. Jag tror att mycket missnöje med antipsykotika kan bero på för höga doser. Biverkningarna är ju oftast dosberoende.
Ready
#1 Ready 2015-06-14 22:39
Det här är nog ett steg i rätt riktning. Har inte läst något liknande på Viska tidigare.

Du har inte rätt att posta kommentarer