Jeffrey Lieberman

Professor Jeffrey Lieberman - ledande schizofreniforskare

En metaanalys av forskning på effekten av antipsykotika på lång sikt och effekten på hjärnan sedd med magnetröntgen har gjorts av Professor Lieberman. med flera.

Resultatet av randomiserade studier visade att majoriteten med schizofreni har överväldigande nytta av antipsykotika både initialt och på lång sikt för att förebygga återfall.

En liten grupp, som återhämtar sig efter första psykosen och har milda symptom kan klara sig utan antipsykotika, men det finns inget test för att identifiera dessa individer.

Att avvakta med att ge antipsykotika till alla skulle försämra prognosen på längre sikt.

Läs mer hos MedicalNewsToday.

Kommentarer   
Sanoj
#4 Sanoj 2017-10-05 23:21
Jaså där ser man. Jag har iofs inte fått nån diagnos än. Men risperidal tar bort mina vanföreställningar. Låter tråkigt om inte alla mediciner kan ha effekt mot dessa symtom.
Admin1
#3 Admin1 2017-10-05 16:52
Om du tittar i FASS så är det bara Invega av nyare antipsykotika som har bevisad effekt mot schizoaffektiv. För andra preparat står det schizofreni bara eller bipolär.
Sanoj
#2 Sanoj 2017-10-04 22:37
Vad menar du med det? Att bara invega skulle ha effekt mot vanföreställningssyndrom och schizoaffektiv. Men inga andra mediciner eller vad menar du?
Admin1
#1 Admin1 2017-05-11 19:09
Det är svårt att förstå att man kan klara sig utan antipsykotika i behandlingen av psykossjukdomar. Det är nästan omöjligt att förklara för en person att hens vanföreställningar är fel. Man kan hålla på och diskutera i 10 år utan att komma någon vart. Vanföreställningar är jobbiga för anhöriga och de kan knäcka dem.

Samtidigt bevisläget är mycket bra vid schizofreni, men mycket sämre för schizoaffektiv och vanföreställningssyndrom. Bara Invega av nya antipsykotika har effekt mot schizoaffektiv och vanföreställningssyndrom tror jag inte finns ett enda preparat. För att antipsykotika skall ge effekt mot psykos, så måste dopamin vara förhöjt.

Du har inte rätt att posta kommentarer