En psykiater i Mellansverige mister sin läkarlegitimation eftersom han inte har skickat in de journaluppgifter som Ivo krävt.

Själv uppger läkaren att han bränt journalerna.

Han hade förskrivit stora mängder botox och Genotropin till ett tiotal patienter.

Läs mer i Läkartidningen.

Kommentarer   
Schizofreni
#5 Schizofreni 2022-06-12 12:07
Ja att skriva ut stora mängder narkotika är inte bra. Kan tänka mig att IVO ser att läkare gång på gång duperas av knarkares skickliga skådespelarkonster och därför i högre grad kanske ses som duperade offer till skillnad mot en läkare vilken aldrig ens skrivit någon journal och aldrig haft för avsikt att visa upp den, utan tvärtom förhalat och försvårat all insyn i förskrivningsförfarandet.

Det verkar som att det är graden av kallsinnig beräkning IVO reagerar för. Här har vi ju en psykiatriker som uppenbart ignorerar IVOs intentioner att bringa klarhet i ärendet.

Vi får ju inte tillgång till läkarnas eller IVO konversationer eller journalföring, rimligen står mycket att förstå från denna? Vilken senare förkortas ned i ett litet och torrt utlåtande.
Admin1
#4 Admin1 2022-06-12 09:28
Botox kostar ca 2000 kr per förpackning och Genotropin 1000 kr. Det han gjorde var ett bedrägeri och jag tycker att det räcker med varning och återbetalning. Sedan kunde han förlora rätten att skriva ut botox och Genotropin. Förr förlorade läkare som skrev ut för mycket narkotika rätten att skriva ut det utan att förlora legitimationen. Det är värre att skriva ut narkotika tycker jag.
Schizofreni
#3 Schizofreni 2022-06-11 17:57
Tror att man har mycket på fötterna när man delegitimerar en läkare. allt är kanske inte skrivet bara det mest graverrande.

Att fullständigt ignorera anledningen till att vi har högkostnadsskydd etc och skriva ut dyra medikamenter utan någon som helst vettig journalföring (eller ett påstående om att journalerna numera är onåbara) är inte rimligt på något sätt. Vill man verklighen ha en sådan personlighet i den rollen? Man är nog rädd om förtroendet för yrket och dess kall snarare än något annat.
Geta
#2 Geta 2022-06-10 14:32
Det blir dyrbart för samhället att ta tillbaka legitimationen från läkare. Så lång tid som det tar att utbilda en specialistläkare.
Admin1
#1 Admin1 2022-06-10 13:00
Tycker det håller på att spåra ur, som så mycket annat i landet. En erinran och återbetalning av värdet på de utskrivna läkemedlen hade räckt, som påföljd. Det är brist på psykiatrer och det var ju inget direkt medicinskt fel på det han gjorde.

Du har inte rätt att posta kommentarer