schizofreni

Ett brittiskt läkemedelsföretag har testat sin ADHD medicin Vyvanse mot negativa symptom vid schizofreni och funnit att de negativa symptomen minskar utan att de positiva symptomen ökar.

Resultatet överraskade expertisen som trodde att de positiva symptomen skulle öka. Vyvanse finns ännu inte i Sverige, så det går inte att få preparatet här.

Läs mer på Reuters.

Kommentarer   
Vatten
#1 Vatten 2011-11-09 22:29
Vyvanse metaboliserar till d-amfetamin men råkar vara några tusen gånger dyrare än dexedrine, det är en intressant produktutveckling sedan 1937 då det upptäcktes att Amfetamin (benzedrine) (adhd-npf.com/adhd-historia-1937-benzedrine-den-frsta/) kunde ha lugnande effekter på stökiga barn.

Det mesta som hänt verkar vara att paketet fått annan utformning. Samt heller inte att förglömma en rad argument för att öka priserna flera tusen gånger har uppfunnits. Sak samma med Adderall (adhd-npf.com/vad-ar-adderall-adhd-medicin/) som är ett designer preparat med samma effektiva beståndsdel som medlet ovan dvs d-amfetamin, bara utsöndringen av det aktiva ämnet skiljer förutom det hutlösa priset som vi alla får vara med att betala. Vågar man fråga sedan när d-amfetamin kan tänkas vara effektivt mot schizofreni?

Du har inte rätt att posta kommentarer