ägg

Kolin - ett viktigt ämne, som vi behöver och som finns i mat som lever, kött, fisk, nötter och ägg - har givits som tillskott till gravida kvinnor under de sista två tredjedelarna av graviditeten visade sig att de nyfödda barnen hade efter 33 dagar mindre riskfaktorer för schizofreni.

Riskfaktorerna för schizofreni mättes efter hur barnen reagerade för ljud.

Denna studie är banbrytande eftersom det pekar på en ny behandling och strategin att hitta markörer för schizofreni långt innan sjukdomen uppträder.

Läs mer hos EurekAlert.

Kommentarer   
stefan
#2 stefan 2013-01-17 20:25
Sårbarheten kan antas minska genom den påverkan som kolinintaget har och man har tydligen påvisat en förbättrad förmåga att ignorera repetitiva stimuli. Denna förmåga bygger på att man lyckas hålla tillbaka (inhibera) en respons.

En dålig förmåga att inhibera en verbal respons kan kanske under vissa omständigheter leda till att man hör sina egna tankar som främmande i olika bakgrundsljud...

Den här forskingen får inte leda till att betydelsen av andra miljöbetingade riskfaktorer förminskas ytterligare! (Oförmågan att inhibera en respons kan också bero på inlärning... )
Geta
#1 Geta 2013-01-16 19:57
Det jag undrar över är om schizofrenigenerna kommer från pappan kan sådant här tillskott till mamman under graviditeten göra nytta?

Du har inte rätt att posta kommentarer