Ansökan har lämnats in till amerikanska myndigheten FDA om godkännande av antipsykotikat brexpiprazol för behandling av schizofreni och som tilläggsbehandling vid depression.

Medlet har tagits fram av läkemedelsföretagen Lundbeck och Otsuka. Det är en serotonin-dopaminstabiliserare (SDAM), som är en lika stark partiell agonist på 5-HT1A och dopamin D2 receptorer och en blockerare av 5-HT2A och noradrenalin alfa1B/2C receptorer.

5300 patienter har hittills testat detta preparat.

Preparatet anses vara en efterträdare till Abilify vars patent går ut april 2015 i USA.

Läs mer hos Fierce Biotech.

Läs om brexpiprazol hos engelska Wikipedia.

Kommentar  
Medscape har en artikel, som säger att preparatet har mindre dopamineffekt än Abilify, vilket skulle ge mindre sömnproblem och akatisi än Abilfy:

http://www.medscape.com/viewarticle/843777
En FAS-III prövning med brexpiprazol har publicerats i en tidskrift:

http://www.businesswire.com/news/home/20150417005036/en/Results-Phase-III-Study-Brexpiprazole-Adult-Patients

Om drygt ett halvår kan nog besked om godkännande komma.
negativa symptom?
brexpiprazol, visst är det bra med fler mediciner att välja mellan, men den ger mer viktuppgång än abilify och det är ju inte så lovande.
Cariprazin kommer hinna före brexpiprazol och vad som framkommit hittills verkar cariprazin mer lovande med kanske bättre effekt än Abilify.

Cariprazin är nästan godkänd i USA och det som skall utredas är doseringen. Myndigheterna har sagt att cariprazin har effekt, men vill veta mer om biverkningar vid högre doser. Kanske vill de sänka dosen något.
ja tror inte på blandningar man är i ett tillstånd iallafall jag men kanske andra är annorlunda