Abilify

Amerikansk TV-reklam för Abilify

Ett företag i USA Proteus har bett dem amerikanska myndigheten FDA om tillåtelse lägga in en sensor i Abilify tabletter för att upptäcka om tabletten svalts.

När tabletten med sensorn svalts och når magen skickas en signal till ett armband, som personen bär, som lagrar och noterar tiden, liksom vila och aktivitet. Abilify blir den första tabletten med sensor.

Armbandet skickar informationen till personens mobil och därefter vidare till anhöriga eller läkare. Sensorn har tidigare blivit godkänd för placebotabletter för kliniska tester.

Ungefär 50 % av de med schizofreni slarvar med medicinen, vilket gör att de drabbas av mer symptom och fler återfall i psykos.

FDA har sagt att sådana här tabletter med sensor finns det störst behov för inom psykiatrin. Otsuka som tagit fram Abilify säger att denna tablett kan revolutionera hur man mäter hur medicinen tas inom psykiatrin och att den fyller ett stort medicinskt behov.

Läs mer hos Modern Healthcare.

Kommentarer   
Admin1
#3 Admin1 2015-09-15 13:10
Här finns bilder hur utrustningen ser ut:

http://www.networkworld.com/article/2983387/security/fda-accepts-application-for-micro-chipped-pill-that-tells-doc-if-you-took-meds.html
Ready
#2 Ready 2015-09-11 20:12
Som vanligt vänder sig psykiatrin mot en patientgrupp som inte kan ta hand om sig själv det allra minsta.
Admin1
#1 Admin1 2015-09-11 12:47
Det kan gå att manipulera systemet genom att ha ett glas med stark syra som man släpper ner tabletten i. När tabletten upplöses i syran i glaset, så går en signal till armbandet om att man tagit tabletten. Det verkar så den fungerar.

Intressant att medicineringen är viktigast för svåra psykiska sjukdomar enligt FDA. Det betyder att om de svenska apoteken skall försöka förbättra medicineringen så skall de satsa på antipsykotika. Det verkar inte tänka i de banorna därför apotekare vet lite om mycket och för att inse detta måste man veta mycket om lite, vilket de inte kan.

Du har inte rätt att posta kommentarer