Problem med internet

Mer
10 år 7 månader sedan #600294 av Nissegossen
När åskan går drar jag ur varenda kontakt till elektronik jag har i lägenheten. Igår drog jag kontakterna för här var varmt och jag trodde det skulle åska medan jag var ute. När jag kom hem gick det inte att starta Internet, för att det hade blivit fel 651 enligt datorn. Gjorde ett flertal försök med att återstarta både routern och datorn utan att lyckas. Då bestämde jag mig för att ringa supportern jag har på comhem som är min internetleverantör för jag fick ingen kontakt med DNS servern.

Jag hamnade först i kön till en och berättade om mitt problem och han sade bara, att jag får vidarekoppla dig till rätt avdelning. Där var det 20 min kö i telefon och jag lade bara på. Nå i alla fall försökte jag en gång till och det visade sig att datorn stod utan ip adress och jag förstod att det var därför jag inte kunde gå ut på webben. Jag felsökte på ip adress och fick konfigurera om datorns uppkoppling vilket är lätt nu för tiden, då datorn sköter om det automatiskt och när det var klart var det direkt kontakt med Internet. Så Admin, jag kanske har en ip-adress som inte stämmer överens med föregående. :rolleyes:

Ni som varit med och haft dator tidigt, var det inte Msconfig man skulle skriva vid fel på ip adressen?

Jag har för mig det, men nu överlät jag det helt och hållet åt datorn. :angel

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
10 år 7 månader sedan #600297 av Geta
Svar från Geta i ämnet Virus+Spyware
Det har hänt mig också när jag har varit borta någon kväll och har haft datorn avstängd att det har varit svårt att ta sig in på internet igen. Efter några timmar har det lyckats.
Mer
10 år 7 månader sedan #600328 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Virus+Spyware
Det har inte med datorer att göra, men när jag loggade ut från viska förut för att se om jag kunde tvätta, satte jag mig i köket en kort stund och jag kände på lukten att det luktade brända elkablar från kyl/frys. När jag kom ut i trappen för att gå ned till tvättstugan och se om jag kunde tvätta, möttes jag i trappen av en ännu intensivare lukt av brända elkablar och undrade i mitt stilla sinne, kan det lukta så ifrån min lägenhet?

Gick ned och ut och på gatan står en bil som det står expertkyl på. Någon i trappen har ännu värre problem än vad jag har. Min Kyl/frys är över 18 år gammal, så länge har jag bott här och jag tror att den hade en hel del år på nacken när jag flyttade hit. Det är bara nya grejer som gäller, ingenting annat. Det går inte att hålla på och laga så gammal material.

Som sagt det är varmt idag och frestar på material som skall hålla kyla. Är ungefär 29 grader varmt här. www.vackertvader.se/partille/48h

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
10 år 7 månader sedan #600348 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Virus+Spyware
När man drar ut kontakten ur vägguttaget vid åska skall man lägga den minst 50 cm från vägguttaget för annars kan blixten hoppa över och slå ut datorn.
Mer
10 år 7 månader sedan #600364 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Virus+Spyware
Jag har precis fått igång datorn och Internet, har svårighet att ansluta till Internet, datorn säger fel 651 men jag förstår att det är att DNS servern som inte svarar. Har nu fått igång datorn och har ett fungerande Internet. Jag har en helt ny router och det är efter att jag kopplat in den som jag fått problemen. Nu är det så att jag kan koppla in både TV och telefon på den, då jag fick den i samband med Fiberuppkoppling till min dator och jag har nu från 50-100 MB i jacket.

Jag har provat med både gamla uppkopplingen och den gamla routern, men samma problem, men det är troligtvis inte den gamla routern som är problemet. Jag har problem varje gång jag startar datorn.

Stefan som skriver här på sidan ringde mig för att han var hemma hos en gemensam bekant som jag har tipsat om den dator hon har och hon köpte den på blocket för många år sedan då hon gick på mina rekommendationer och jag plockade ut en väl vald dator inom gångavstånd från henne så hon kunde gå dit och titta på den. Hon köpte den och jag har förr hjälpt henne rätt mycket med den datorn, samt varit i kontakt med olika aktörer vad gäller Internetleverantörer då en leverantör vägrade inse att hon slutat använda dem och hade en annan leverantör utav Internet och de skickade dubbla räkningar. Jag fick dem att sluta skicka räkningar till henne. Hon har berättar Stefan, tydligen exakt samma problem som jag och jag skall dit i morgon kl 10.00 för att hjälpa henne. Hennes gamla dator fick jag gratis utav henne när hon köpte datorn jag rekommenderade till henne. Operativsystemet på den var Windows 95 :angel . Så att hon fick en ny dator var nödvändigt. <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
10 år 7 månader sedan #600365 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Virus+Spyware
Har du Windows 7? Läs detta:
pcforalla.idg.se/2.1054/1.432357 ... r-du-felet