Är detta verkligen på riktigt? Ang Lucid Dreams.

Mer
7 år 5 månader sedan #879650 av Richard
Med hjälp av någon form av pannband ska man tydligen kunna styra sina drömmar, s.k. Lucid Dreaming. Tror det finns flera märken, men detta var det bästa jag hittade på Youtube.

[youtube:1ggdplh0]FJDseVpVIyg[/youtube:1ggdplh0]

Eller är det bara bluff o båg?
Mer
7 år 5 månader sedan #879652 av Zoro
Lucid dreaming är nog sant, men pannbandet luktar bluff. (sa hon utan att ens kolla på videon)
Mer
7 år 5 månader sedan #879660 av Inwatto
Jag har funderat mycket över märken och deras effekt på människor. En gång hade jag en Gant-keps på mig och då tittade jag märkligt nog i skyltfönstret till Gant-affären. Funderade över om kepsen kunde styra mig till det. Eller om jag hade en röd skjorta på mig, så valde jag varor i röd förpackning. Tyckte ett tag att det faktiskt låg lite i det, men kan inte bevisa något.

Ett sådant pannband kan ha en placeboeffekt, dvs att man koncentrerar sig på att drömma klardrömmar, och då gör man det också... (Har inte heller sett videon)

Prata inte med hat i munnen!
Mer
7 år 5 månader sedan #879665 av Inwatto
Videon var reklam för prototyper av pannband. Det ena blinkade med lysdioder när man är i REM-sömn, och det andra gav elektriska impulser. Skulle tro man vaknar av det, så jag tvivlar på att de fungerar.

Har själv nypt mig i armen i en dröm för att se om det skulle kännas något. Lite "kändes" det, men inte alls som i verkligheten. Klardrömmar finns, men jag tror inte ett sådant pannband hjälper en komma rätt.

Prata inte med hat i munnen!
Mer
7 år 5 månader sedan #879819 av Admin1
Det finns en behandling i form av elektrisk stimulering (tDCS) av huvudet, som används vid olika psykiska besvär.
Mer
7 år 5 månader sedan #879853 av Nissegossen
Richard, du vet inte vad du gör om du kopplar upp ström mot huvudet, som Admins bild visar. Fråga någon som vet hur detta går att göra. Detta för du tar inget ansvar för dig själv! Du borde ha ersättning för att ha en livvakt, som fysiskt håller dig borta från sådant. <!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) -->

:tänk Fast de tänker nog, att det är det enklaste sättet för att bli av med dig. :grandpa :tomte

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum