Följetongen Omega 3 går vidare!

Mer
11 år 9 månader sedan #501585 av Nissegossen
Se här vad de skriver i Expressen om Omega 3! De som är äldre och äter fisk, gör dem smartare! Något som Admin redan vet! Eller hur Admin? :klappa :angel
Se vidare i Expressen! www.expressen.se/halsa/omega-3-f ... -smartare/

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
11 år 9 månader sedan #501920 av Admin1
Mycket intressant att den kognitiva förmågan förbättras av omega-3 hos äldre. Kanske man får liknande effekter vid schizofreni fast då även effekt hos yngre?
Mer
11 år 9 månader sedan #501921 av Isa-Alise
Såg den artikeln också. Jag vill påminna om att makrill är den bästa källan till Omgea3, men sill och lax har också mycket Omega3.

Omega-3-fettsyror i färsk eller fryst fiskTyp av fisk mg/100 g:
Fiskrom från blandade sorter 2 354
Makrill (Atlanten) 2 299
Sill (Stilla havet) 1 658
Sill (Atlanten) 1 571
Makrill (Stilla havet) 1 441
Svarttorsk 1 395
Lax (Stilla havet) 1 355
Makrill, spansk 1 341
Vit fisk, blandade sorter 1 258
Tonfisk, blåfena 1 173
Lax, röd 1 172
Pinklax (puckellax) 1 005


www.omega-3.se/fryst-fisk.html
Mer
11 år 9 månader sedan #501922 av Isa-Alise
Man äter nog ca 150 g fisk i en portion, så tre portioner fisk i veckan borde räcka.
Mer
11 år 9 månader sedan #501923 av Geta
Förr, när man åt sill morgon, middag, kväll och promenerade eller cyklade dit man skulle måste folk ha varit väldigt intelligenta. I Norrland ska lax ha varit vanlig mat. Är norrlänningar intelligentare :idea: än skåningar?
Mer
11 år 9 månader sedan #501926 av Isa-Alise
Mormor åt mycket sill, husmanskost i övrigt, och blev 97 år och var skärpt i sitt intellekt hela livet.