In och ut

Mer
12 år 10 månader sedan #401180 av maya
In och ut skapades av maya
Var inlagd en hel del -07 - 08. Mycket mediciner och ect osv. Ett enda kaos. NÄr jag sista gången blev utskriven, tror det var i maj -08, bestämde jag mig för "aldrig mer sjukhus". Det höll. Det höll länge. Men så kom nyåret 10 - 11. Den 3:e januari brakade det igen. Inte jättedramatiskt, men dock. Skilnaden denna gång var att jag själv insåg att något var fel och jag kontaktade vården i bättre tid än annars och fick hjälp tidigare än annars. Denna gång var jag bara inlagd 6 veckor mot flera månader vid tidigare tillfällen. Inser att det är bra att försöka känna sig själv, kunna se sina egna varningstecken i tid. Fast lite ful var läkaren på avd vid inskrivningssamtalet. Jag ville absolut inte ha ect. LÄkaren ville det. Jag hävdade att jag inte behövde och att det dessutom är otrevligt och ger minnesproblem. En serie brukar vara typ 10 - 15 st behandlingar. Hon erbjöd mig att få enbart tre behandlingar. Jag tvekade. Då hotade hon med LPT. Gick med på tre behandlingar. Sen blev det 4. och 5. Sammanlagt 10 st. Hon erkände sen att hon visste att jag skulle tänka mer rationellt efter de första och jag skulle bli mer lättövertalad :evil:

Nu är jag i alla fall hemma och mår trots allt mycket bättre! Jobbar heltid. Liet ångest till och från. Lite paranoida tankar och idéer till och från. Men det funkar!

hoppas nämnda läkare inte ser detta, vem vet, hon kanske har ett konto här?

maya
Mer
12 år 10 månader sedan #401198 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet In och ut
Bra att du är tillbaka och kan jobba!
Ville bara säga dig att min egen läkare, tipsade mig om viska i samma vecka som jag blev medlem här och att många inom vården där jag går, också läser här!

Hej Mats och ni andra! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
12 år 10 månader sedan #401261 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet In och ut
Starkt av dig att komma tillbaka och jobba heltid igen. Tror inte så många läkare läser här i forumet utan de har nog inte tid med det. Jag tror istället att de läser på Dagens Medicin. Var det depressionen som gjorde att du fick ECT? Depressioner kan ju vara livshotande, men inte så ofta psykoserna. Majoriteten av självmorden vid schizofreni orsakas av depressioner.